Het slangenhaar van Medusa

Door: ambassadeur Lisette Zomer, docente CSG Het Streek (Ede)

Een bijzondere creatieve opdracht in klas V5 van de CSG Het Streek in Ede. Bij klassieke taal en cultuur kregen leerlingen de opdracht om een creatieve vertaling van een verhaal uit de Klassieke literatuur te maken. Leerlinge Charlotte koos voor de mythe van Medusa, wiens haar door een jaloerse Athena veranderd werd in een nest kronkelende slangen. Het prachtige (en smakelijke!) resultaat ziet u hierboven.

Charlotte: “De opdracht ging over de Romeinse en Griekse bouw- en beeldhouwkunst en bestond uit meerdere onderdelen. Als eerste moesten we een korte presentatie met een hand-out geven over één van de deelonderwerpen. Daarna moesten we zelf een werk van Klassieke kunst (beeld, schilderij, gebouw of tekst) kiezen en hierbij een eigen kunstwerk (beeld, schilderij, gebouw, maquette, tekst, collage, film, etc.) maken met onze kennis van de Klassieke cultuur.

Aan het begin vond ik het lastig om te bedenken welk klassiek verhaal ik ging uitdrukken in een kunstwerk omdat ik helemaal niet creatief ben. Maar na wat onderzoek op het internet kwam ik op Medusa. Medusa is namelijk een figuur in de Griekse mythologie die gekenmerkt wordt door haar uiterlijk. De slangen op haar hoofd bijvoorbeeld, maakten het ‘kunstwerk’ origineel en niet zoals ieder ander beeld. Het was mijn doel om dit kenmerk zo goed naar voren te laten komen dat het voor iedereen meteen duidelijk is dat het Medusa is.”'Het slangenhaar van Medusa' has no comments

Geef als eerste commentaar hierop!

Wil je jouw gedachten delen?

Your email address will not be published.

Deze website is onderdeel van de Vereniging Classici Nederland en gerealiseerd door AdCon Online Marketing.