Gymnasium Felisenum organiseert lezingenavond

Graag vestigt klassieken.nu uw aandacht op deze uitnodiging, die wij graag met u delen.

 

Heeft u zelf nooit klassieke talen gehad maar bent u wel geïnteresseerd? Of baalt u dat het alweer enige tijd geleden is dat u zich heeft kunnen verdiepen in de klassieken? Of bent u gewoon nieuwsgierig naar het nut van de klassieken, want waarom leren we deze vakken nog altijd op het gymnasium in deze hypermoderne en innovatieve 21e eeuw?

 

Kom dan op woensdag 21 november naar het Gymnasium Felisenum en laat u tussen 20.00 en 21.00 inspireren door een lezing over de klassieken.

 

Vanaf 19.30 staat de koffie en thee voor u klaar. Neem vooral uw ouders, kinderen, buren en welke andere geïnteresseerden mee! Iedereen is welkom en de toegang is gratis!

 

Van tympanon tot rustica: Klassieke elementen in architectuur

Dat de bouwkunst van Grieken en Romeinen van grote invloed is geweest op de West-Europese architectuur is algemeen bekend. Maar wat is die invloed precies? Hoe herken je, naast de klassieke kenmerken, stijlelementen uit de Renaissance, Barok of het Neoclassicisme? Aan de hand van een presentatie met voorbeelden van gebouwen uit Leiden neem ik je mee op een architectonische ontdekkingsreis met de bedoeling dat je Haarlem, Amsterdam of een andere historische stad met andere ogen gaat bekijken. Voor de liefhebbers is er na vanavond de mogelijkheid zelf op pad te gaan en gebouwen in de omgeving te onderzoeken en vast te leggen op foto of film. Doet u mee? Wie weet valt u in de prijzen!

Liesbeth Berkvens


'Gymnasium Felisenum organiseert lezingenavond' has no comments

Geef als eerste commentaar hierop!

Wil je jouw gedachten delen?

Your email address will not be published.

Deze website is onderdeel van de Vereniging Classici Nederland en gerealiseerd door AdCon Online Marketing.