Prodent, Labello, Volvo, enzovoorts

De marketeers van vandaag gebruiken de klassieken als een eindeloze bron van inspiratie voor productnamen. Kijk op je heen; eenmaal aan het turven, blijf je aan de gang. De sportmerken ASICS en Nike kent bijna iedereen, maar denk eens aan Prodent (‘voor de tanden’), Labello (letterlijk ‘voor de lip’) en Nivea (afgeleid van het Latijnse niveus, ofwel ‘sneeuwwit’).

Prachtig zijn ook de namen van automerken, zoals Volvo (‘ik rol’). Audi ontleent zijn naam aan de oprichter, August Horch. Zijn achternaam staat voor het oud-Duitse woord voor ‘horen’, en vertaald naar het Latijnse audire leverde dat het favoriete automerk van de hedendaagse plofkrakers zijn Latijnse naam op.

Iets minder duidelijk is Lego: dat is door de uitvinder afgeleid van het Deense ‘leg godt’ (speel goed), maar na verloop van tijd werd het ook geduid als een afgeleide van het Latijnse ‘ik verzamel’ of ‘ik kies’.

Denk maar eens na: welke van de klassieken afgeleide productnamen schieten je te binnen?'Prodent, Labello, Volvo, enzovoorts' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Deze website is onderdeel van de Vereniging Classici Nederland en gerealiseerd door X11 Creatie.