Parool: Modern streetfood zo oud als weg naar Rome

Wie denkt dat streetfood iets nieuws van de afgelopen jaren is, heeft het goed mis. Voor de geschiedenis van dit gemaksvoedsel moeten we een aantal eeuwen terug in de tijd. Eten op straat was namelijk al in de Romeinse tijd razend populair. Daarover schrijft culinair historica Charlotte Kleyn in het Parool.

In tegenstelling tot foodtrucks op kortdurende festivals kochten Romeinen hun etenswaar bij vaste eetstalletjes en rondlopende verkopers. Wat zij precies aanboden, is volgens Kleyn helaas onduidelijk. Zo kan onder het gerecht ‘warme kikkerwten’ van alles worden verstaan.

In de rubriek ‘Boven tafel’ probeert de culinair historica elke week de geschiedenis van een bepaald etenswaar boven tafel te krijgen. Eerder schreef ze over Hippocrates die volgens haar de basis legde voor het zomerse gerecht ham met meloen.'Parool: Modern streetfood zo oud als weg naar Rome' has no comments

Geef als eerste commentaar hierop!

Wil je jouw gedachten delen?

Your email address will not be published.

Deze website is onderdeel van de Vereniging Classici Nederland en gerealiseerd door AdCon Online Marketing.