Naar de onderwereld?!

Door: Berendien Huiberts, docent Klassieke talen aan RSG Pantarijn in Wageningen

De Onderwereld stond dit jaar centraal in een project voor de derdeklassers van het Nieuwe Gymnasium  op Pantarijn in Wageningen. In aansluiting bij de Griekse teksten die zij in de betreffende periode vertaalden, konden ze kiezen uit verschillende creatieve opdrachten.

Stel je nu eens voor: Hades stopt ermee. De koning van de Onderwereld besluit te verhuizen en klopt aan bij de makelaars van firma Huisje, Boompje, Beestje. Aan hen de taak om potentiële kopers duidelijk te maken hoe de Onderwereld eruit ziet. Daarbij mogen negatieve punten niet verzwegen worden, maar je kunt als makelaar altijd proberen er een positieve draai aan te geven.

De mythes leren ons dat verschillende stervelingen erin geslaagd zijn om levend tot de Onderwereld door te dringen. Dat is geen gemakkelijke klus. Er weer uitkomen is nog moeilijker. Leerlingen deden onderzoek naar de ‘zwakke’ plekken van de Onderwereld en schreven een beveiligingsadvies voor Hades of een ontsnappingsplan voor toekomstige avonturiers die de Onderwereld willen bezoeken.

Daarnaast was er ook nog een opdracht met meer vrijheid: maak een kunstwerk waaruit blijkt hoe de Onderwereld eruit ziet. Loïs en Sanne hebben deze vrijheid en hun talenten optimaal gebruikt om tot dit prachtige lied te komen. Hades en Persephone zouden er ontroerd door zijn!

Beluister het lied van Loïs en Sanne:


'Naar de onderwereld?!' has no comments

Geef als eerste commentaar hierop!

Wil je jouw gedachten delen?

Your email address will not be published.

Deze website is onderdeel van de Vereniging Classici Nederland en gerealiseerd door AdCon Online Marketing.