Het Domus-project van het Coornhert Gymnasium Gouda

In klas 1 voeren de leerlingen van het Coornhert Gymnasium Gouda het Domus-project uit. Een docent Klassieke Talen en een docent Beeldende Vorming geven deze twaalf lessen gezamenlijk. De bedoeling is dat de leerlingen een onderwerp uit het alledaagse leven in de Romeinse Oudheid onderzoeken en hun bevindingen uiteindelijk combineren met de moderne tegenhanger in een ruimtelijk beeldend werkstuk. In de lessen komen verschillende vaardigheden aan bod: onderzoeken, documenteren, creëren, presenteren en evalueren. Dit gebeurt allemaal in samenwerkingsverband.

Tijd maken aan het einde van de les om te evalueren en informatie te delen is voor de leerlingen het moeilijkste onderdeel, maar het zorgt ervoor dat elk groepslid eigenaar wordt van het project. Natuurlijk is de evaluatie aan het eind van het project goed om leerlingen inzicht te geven in hun samenwerkgedrag en hun ontwikkeling in de verschillende vaardigheden. Het begeleiden van het proces in de groepjes is voor de docenten op sommige momenten intensief. Het is echter ook erg leuk om met leerlingen in gesprek te gaan over hun ideeën en het samenwerkingsproces te monitoren. De mooie werkstukken leveren voldoening op bij zowel de leerlingen als de docenten. Met trots presenteren wij steeds een selectie op de Open Dag.

 'Het Domus-project van het Coornhert Gymnasium Gouda' has no comments

Geef als eerste commentaar hierop!

Wil je jouw gedachten delen?

Your email address will not be published.

Deze website is onderdeel van de Vereniging Classici Nederland en gerealiseerd door AdCon Online Marketing.