De VCN Jaarconferentie komt eraan!

Op zaterdag 10 maart as. vindt in Utrecht de Jaarconferentie van de Vereniging Classici Nederland plaats, met als thema “Onderbouw”. De locatie van de conferentie is het Christelijk Gymnasium te Utrecht. 

 

Om 9:30 u verwelkomen we je graag met koffie en thee. De openingslezing vangt aan om 10:00 u. Om ongeveer 16:30 loopt het programma ten einde en is er nog gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje en een hapje.

De lezing in de ochtend zal gaan over de kolometrische methode voor de lectuur van Latijnse teksten. Deze lezing zal worden gegeven door Kristien Hulstaert.  Zij is werkzaam aan de Karel de Grote-Hogeschool te Antwerpen en heeft onderzoek verricht naar het ontwikkelen van een systematische leesmethodiek voor het Latijn. Voor wie geïnspireerd geraakt is door haar verhaal is er de gelegenheid om in de workshops na deze eerste lezing te onderzoeken hoe deze methodiek in de eigen lespraktijk is in te zetten.

De middaglezing zal worden gegeven door Willem-Jan Renger, Nederlands enige ludo-didacticus. Renger is werkzaam als hoofd van de Innovatie Studio van de HKU en hij houdt zich o.a. bezig met Applied Game Design. Als docent Aardrijkskunde weet hij ook hoe het is om voor een klas met pubers te staan. Hij zal vertellen over nut en noodzaak van gamification. Ook hij zal in de workshops deelnemers concrete handvatten bieden om (elementen van) gamification toe te passen in de dagelijkse lespraktijk.

 

Daarnaast zullen er nog verschillende andere workshops worden gegeven over de volgende onderwerpen:

  1. Lezing en workshop De tekst als film – Kristien Hulstaert (Karel de Grote Hogeschool Antwerpen.
  2. Lezing en workshops Ludodidactiek – Willem-Jan Renger (HKU)
  3. Workshop Oefening baart vertaalkunst-  Kokkie van Oeveren (VU)
  4. Workshop Digitale didactiek en eigenaarschap van leren – Adam Lenaarts (SG Tabor, Hoorn)
  5. Workshop Differentiatie en activerende didactiek – Erik Kral en Carmen van Deuren, Gymnasium Apeldoorn

Klik hier om je aan te melden voor de VCN Jaarconferentie.

 'De VCN Jaarconferentie komt eraan!' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Deze website is onderdeel van de Vereniging Classici Nederland en gerealiseerd door X11 Creatie.