De Speld: Zeus valt van zijn Olympische voetstuk

Het satirische online nieuwsmagazine De Speld schrijft dat oppergod Zeus met onmiddellijke ingang wordt geschrapt uit alle verhalen van de Griekse mythologie. De beslissing komt nadat de oppergod door tientallen karakters uit het Helleense pantheon is beschuldigd van seksueel wangedrag.

Zelfs de Griekse goden blijken dus niet worden gespaard in de #metoo-discussie. De Speld weet ook te melden dat de rol van Zeus in de Griekse mythologie zal worden overgenomen door Xipe Totec, de Azteekse god van de wedergeboorte.

Lees verder op de website van De Speld.

 

 

 'De Speld: Zeus valt van zijn Olympische voetstuk' has no comments

Geef als eerste commentaar hierop!

Wil je jouw gedachten delen?

Your email address will not be published.

Deze website is onderdeel van de Vereniging Classici Nederland en gerealiseerd door AdCon Online Marketing.