In de vakantie naar de Romeinen

2 augustus 2017

Tot en met 12 augustus aanstaande staat Museumpark Archeon (Alphen aan den Rijn) in het teken van de Romeinen tijdens het Internationaal Romeins Festival. Lees hier meer over het programma. Traditiegetrouw bracht een delegatie van de Romeinen een bezoek aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

In het Museumpark Orientalis (Heilig Landstichting) kun je tot en met 13 augustus aanstaande  Als een Romein de zomer door.

Ook Romeinen in Muzee Scheveningen. Hier is tot en met 15 oktober de reizende tentoonstelling Romeinse kust te zien. Deze tentoonstelling is ontwikkeld door het Rijksmuseum van Oudheden en Hazenberg Archeologie in samenwerking met de drie kustprovincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland en de archeologen van het samenwerkingsverband de Romeinse kustwacht.

De afdeling Archeologie van de gemeente Den Haag stelde onder meer de zilverschat die werd gevonden bij de opgraving voorafgaand aan de aanleg van de Rotterdamsebaan ter beschikking. De schat bestaat uit meer dan honderd munten uit de Romeinse tijd en uit enkele zilveren sieraden.
Dat er in de omgeving van Den Haag met enige regelmaat Romeinse vondsten worden gedaan, is niet verwonderlijk. In de tweede eeuw van onze jaartelling was Forum Hadriani – op de plek van het huidige Voorburg – de noordelijkste Romeinse stad van het Europese vasteland, met in de wijde omtrek nog talrijke andere nederzettingen. Lees hier verder.

Niet alleen Romeinen aan de Haagse kust. Ook aan de Italiaanse kust is veel moois van de Romeinen te zien. Een archeologisch onderwaterpark toont de resten van Baia, aan de noordkant van de Golf van Napels. Leonard Rutgers schrijft erover in het FD (22 juli 2017) en verwijst naar de website van het park.

Foto: bronzen ruitermasker uit de polder Roomburg bij Leiden, foto: Rijksmuseum van Oudheden

 'In de vakantie naar de Romeinen' has no comments

Geef als eerste commentaar hierop!

Wil je jouw gedachten delen?

Your email address will not be published.

Deze website is onderdeel van de Vereniging Classici Nederland en gerealiseerd door AdCon Online Marketing.