Verhaal: Horror in de oudheid

Door Sophie Dijkstra, docente aan het Kandinsky College Nijmegen

_
Aeneas, één van de grootste helden uit de oudheid én de voorvader van de Romeinen, speelt tevens de hoofdrol in een waar horrorverhaal. Tijdens één van zijn avonturen stuit hij op bloedend struweel: uit een afgebroken tak vloeien dikke druppels zwart bloed. Aeneas breekt een tweede tak af: een rochelende stem rijst op uit de aarde: onder de struik ligt een oude vriend van Aeneas, Polydorus. Polydorus is bestolen door ‘een vriend’ van zijn vader en daarna bruut vermoord. Zijn lijk ligt onder de bloedende struik. Dit spannende verhaal was vorig jaar eindexamenstof, maar vooral een inspiratiebron. Leerlinge Maya Bloem maakte spontaan een mooie illustratie bij dit verhaal. Inmiddels geslaagd voor het gymnasium zet Maya haar creativiteit in op de kunstacademie. Zij leest nog steeds enthousiast de verhalen van Ovidius.

 

De illustratie van Maya Blom'Verhaal: Horror in de oudheid' has no comments

Geef als eerste commentaar hierop!

Wil je jouw gedachten delen?

Your email address will not be published.

Deze website is onderdeel van de Vereniging Classici Nederland en gerealiseerd door AdCon Online Marketing.