Gymnasiaal Ikje in de NRC

Een ingezonden Ikje op de website van NRC:

De 15-jarige zoon van mijn vriendin interviewt een geliefde leraar die afscheid neemt van het gymnasium. De docent in kwestie legt uit hoe leuk en bijzonder hij gymnasiasten vindt en dat „debiel doen” een belangrijk doel is voor het docentencorps. Wat verwonderd over die opmerking werkt Rif zijn artikel uit en zo verschijnt het in de schoolkrant. Met grote lol incasseert hij, na het uitkomen van het krantje, het verzoek om een erratum van zijn bozige leraar: zijn ongevormde oor ving ‘debiel doen’ op, waar toch duidelijk sprake was van ‘de Bildung’…

Ingezonden door Guyette Delgorge'Gymnasiaal Ikje in de NRC' has no comments

Geef als eerste commentaar hierop!

Wil je jouw gedachten delen?

Your email address will not be published.

Deze website is onderdeel van de Vereniging Classici Nederland en gerealiseerd door AdCon Online Marketing.