De Telegraaf: Een dag bij de Romeinen

Vandaag besteedt De Telegraaf uitgebreid aandacht aan de zomertentoonstelling Casa Romana (tot 17 september) in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Uit het artikel:

‘Ergens hadden de Romeinen wel het idee dat een open wc in de keuken ziektes veroorzaakte. Maar ze wisten niet hoe. Ze zagen soms een rat uit de open pot naar boven komen en vliegen over het aanrecht en het vlees trippelen. Maar van bacteriën hadden ze nooit gehoord. Ze dachten eerder dat het demonen waren die via het gat vanuit de onderwereld binnen vlogen. Een beeldje van de godin Fortuna moest dit kwaad bestrijden. De wc is één van de vertrekken in het Romeinse huis, die worden belicht op de zomertentoonstelling Casa Romana (tot 17 september) in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Via de verschillende kamers beleven we een dag uit het leven van een Romeinse familie. De ochtend begint met een offer op het huisaltaar en de ontvangst van bezoekers door de heer des huizes in het atrium, een centrale open ruimte.’

Het volledige artikel is terug te lezen via Blendle. Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op de website van het Rijksmuseum van Oudheden.

Bron foto: website RMO.'De Telegraaf: Een dag bij de Romeinen' has no comments

Geef als eerste commentaar hierop!

Wil je jouw gedachten delen?

Your email address will not be published.

Deze website is onderdeel van de Vereniging Classici Nederland en gerealiseerd door AdCon Online Marketing.