On tour: leerlingen maken eigen audiotour Olympia

Door Arjaan Kunst van izi.TRAVEL

 

Begin april gebruikt klas 5 van het Christelijk Gymnasium in Utrecht haar eigen audiotour tijdens het bezoek aan Olympia in Griekenland. Via een app luisteren de leerlingen naar verhalen gemaakt door klasgenoten. Met quizvragen wordt de kennis getest. De tour is gemaakt en gepubliceerd op het gratis izi.TRAVEL platform.

Elk jaar maakt klas 5 van het CGU een buitenlandse reis naar Griekenland. Ook dit jaar worden de opgravingen in Olympia bezocht. Olympia is bekend van zijn vierjaarlijkse Panhelleense spelen, die als inspiratiebron voor Olympische Spelen gelden. Bij het heiligdom zijn opgravingen gedaan van tempels, badhuizen en natuurlijk het stadion.

Als voorbereiding op, en kennisoverdracht tijdens de reis hebben de leerlingen een audiotour samengesteld. In de audiotour worden 20 locaties op het terrein nader toegelicht; in tekst is specifieke feitelijke informatie beschikbaar, in audio wordt die aangevuld met kleurrijke verhalen die zijn ingesproken door de leerlingen zelf. Zo wordt bij de villa van Nero de bouwstijl en de faciliteiten (waterleiding) beschreven, maar vertelt de voice over hoe de Keizer alle onderdelen van de Spelen won. Ook als hij niet finishte. Bij elke locatie is een quiz in de vorm van een multiple choice of open vragen beschikbaar.

 

 

De tour is geproduceerd onder begeleiding van Mark Woertman, docent Grieks en Latijn, en  Misja van Baaijen, docent Drama. Mark: “Wij maken al een paar jaar een audiotour bij de reis. Zo kunnen de leerlingen zich eerder verdiepen in de stof en komen de opgravingen beter tot leven. Tenslotte zijn het ruïnes en is veel verbeeldingskracht nodig. Eerst gebruikten we iPods met geluidsbestanden, maar dit jaar heb ik gezocht naar een systeem waarmee we de locaties makkelijker gevonden worden. De GPS gestuurde app met afbeeldingen werkt in de praktijk erg goed en het is prettig dat de tour in Nederland alvast gedownload kon worden.”

 

 

Arjaan Kunst van izi.TRAVEL is trots op het resultaat van de klas: “De CGU klas heeft alles – zonder hulp van onze kant – meteen goed gedaan: een complete tour, met accurate informatie naast diverse verhalen en leuke interactie. En het mooiste is dat de tour ook voor andere Nederlandse bezoekers beschikbaar blijft. Dat is de kracht van het open platform.” De audiotour is terug te vinden via deze link of door het scannen van onderstaan QR-code.  

 'On tour: leerlingen maken eigen audiotour Olympia' has no comments

Geef als eerste commentaar hierop!

Wil je jouw gedachten delen?

Your email address will not be published.

Deze website is onderdeel van de Vereniging Classici Nederland en gerealiseerd door AdCon Online Marketing.