VCN bij rondetafelgesprek in de Tweede Kamer

Vandaag, 20 april, overlegt de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met staatssecretaris Dekker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, VVD) over een eventuele curriculumherziening in primair en voortgezet onderwijs. In aanloop naar dit algemeen overleg heeft de commissie twee rondetafelgesprekken georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten, de eerste vorige week donderdag en de tweede gisteren, gingen Tweede Kamerleden in gesprek met betrokken organisaties. Vorige week deelden we op onze website al een verslag van het eerste rondetafelgesprek.

Namens de Vereniging Classici Nederland schoof voorzitter Jet van Gelder gisteren aan in het tweede blok, met als thema ‘vakverenigingen Taal en cultuur’. Zij onderstreepte het verbindende karakter van Klassieken Talen en haalde enkele passages van de kernboodschap aan. De aandachtspunten die zij de Kamerleden meegaf, zijn terug te vinden via deze link.

Het rondetafelgesprek van gisteren is terug te kijken via de website van de Tweede Kamer. De inbreng van Jet van Gelder start op 1:45:05 en op 2:28:10.'VCN bij rondetafelgesprek in de Tweede Kamer' has no comments

Geef als eerste commentaar hierop!

Wil je jouw gedachten delen?

Your email address will not be published.

Deze website is onderdeel van de Vereniging Classici Nederland en gerealiseerd door AdCon Online Marketing.