Rondetafelgesprek curriculumherziening po en vo in de Tweede Kamer

Op 20 april overlegt de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met staatssecretaris Dekker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, VVD) over een eventuele curriculumherziening in primair en voortgezet onderwijs. In aanloop naar dit algemeen overleg heeft de commissie twee rondetafelgesprekken georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten, de eerste gisteren en de tweede volgende week woensdag, gaan Tweede Kamerleden in gesprek met betrokken organisaties.

De bijeenkomst gisteren bestond uit drie delen, met verschillende gesprekspartners. Tijdens het eerste deel, over proces en draagvlak, schoven Joost Kentson (Onderwijscooperatie), Ad Verbrugge (Beter Onderwijs Nederland), Judith Richters (Vereniging Levende Talen), Anko van Hoepen (PO-raad), Sven Annen (Laks), Jan van Nierop (Platforms VMBO) en Peter Hulsen (Ouders en Onderwijs) aan.

Tijdens het tweede deel spraken Kamerleden met prof. dr. Luc Stevens (Nederlands Instituut voor Onderwijs- en Opvoedingszaken (NIVOZ)), prof. dr. Paul Kirschner (hoogleraar Onderwijspsychologie aan de Open Universiteit), prof. dr. Joke Voogt (bijzonder hoogleraar curriculum en ICT, Universiteit van Amsterdam) en prof. dr. Carla van Boxtel (hoogleraar Vakdidactiek, in het bijzonder geschiedenisonderwijs, aan de Universiteit van Amsterdam) over vakoverstijgende vakken in relatie tot kenniscomponent.

Ten slotte kwamen de overkoepelende inhoudelijke aanpassingen Aad van der Drift (Platform Vakverenigingen Voortgezet Onderwijs (VVVO)), Jilles Veenstra (Federatie van Onderwijsvakorganisaties), Ernst-Jan Stigter (Nederland ICT), Harold Bekkering (hoogleraar Cognitieve Psychologie aan de Radboud Universiteit, auteur van het boek ‘De lerende mens’) en Hein van Asseldonk (VO-raad).

De Tweede Kamer maakt geen verslag van dit soort rondetafelgesprekken. De bijeenkomst is wel terug te zien via deze link.

Woensdag 19 april vindt het tweede deel van het rondetafelgesprek plaats. Namens de Vereniging Classici Nederland schuift voorzitter Jet van Gelder aan in de tweede ronde, met als thema ‘vakverenigingen Taal en cultuur’.'Rondetafelgesprek curriculumherziening po en vo in de Tweede Kamer' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Deze website is onderdeel van de Vereniging Classici Nederland en gerealiseerd door X11 Creatie.