Gebrek aan docenten frustreert ook onderwijs klassieken

Twee op de vijf vacatures in het voortgezet onderwijs zijn lastig te vervullen. Dit vormt een extra obstakel voor goed onderwijs, dat zeker voor de klassieke talen geldt. VCN-voorzitter Jet van Gelder reageert in het Onderwijsblad van mei 2019: “Op de zelfstandige gymnasia is de positie van Latijn en Grieks nog goed, we zien vooral problemen op de gymnasia afdelingen van vwo-scholen”.

Door het lerarentekort worden klassen daar samengevoegd, of vallen Grieks en Latijn op ongunstige lesuren. Soms bieden scholen in de onderbouw ook nog maar heel beperkt Grieks aan, bijvoorbeeld slechts één trimester. Dan kiezen die leerlingen natuurlijk geen Grieks in de bovenbouw, omdat ze het vak in de onderbouw nauwelijks hebben gehad.


'Gebrek aan docenten frustreert ook onderwijs klassieken' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Deze website is onderdeel van de Vereniging Classici Nederland en gerealiseerd door X11 Creatie.