Dagelijks klassiek: de bikini

De klassieken zijn dagelijks in ons leven. Zonder dat we er bij stilstaan, gebruiken we dezelfde dingen die de Romeinen en Grieken al gebruikten en zien we voortdurend sporen van de klassieke oudheid om ons heen. Bijvoorbeeld: de bikini.

In 1946 zorgde de introductie van de eerste bikini in Frankrijk voor heel wat opschudding, maar in feite is het kledingstuk een uitvinding uit de oudheid. De mozaïeken in de Villa Romana del Casale, een Romeinse villa bij de stad Piazza Armerina op Sicilië, laten vrouwen zien met bikini-achtige kledingstukken. Deze mozaïeken dateren uit ongeveer 300 na Christus. De Romeinen noemden hun bikini ‘subligaria’. De afgebeelde vrouwen bevonden zich trouwens niet op het strand; ze zijn aan het sporten.'Dagelijks klassiek: de bikini' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Deze website is onderdeel van de Vereniging Classici Nederland en gerealiseerd door X11 Creatie.